Magyar Borok

MENÜ

Mézes boros káposztás pite

HOZZÁVALÓK

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj (+ a tálhoz)
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • A töltelékhez:
  • 2 ek olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kg vörös káposzta
  • 15 dkg cékla
  • 1 dl száraz vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt római kömény
  • 4 ek méz
  • 1 tk ecet

Mazsolás tejszínes borleves

HOZZÁVALÓK

  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek finomliszt
  • 3 dl víz
  • 5 dl fehérbor
  • 5 dkg cukor
  • szegfűszeg (őrölt)
  • citromhéj
  • fahéj (őrölt)
  • főzőtejszín
  • mazsola

 

Fehérboros sajtos csirkeragu

HOZZÁVALÓK

  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek finomliszt
  • 3 dl víz
  • 5 dl fehérbor
  • 5 dkg cukor
  • szegfűszeg (őrölt)
  • citromhéj
  • fahéj (őrölt)
  • főzőtejszín
  • mazsola

Asztali nézet