- A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj (+ a tálhoz)
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- 1/2 tk sütőpor
- 1/2 tk só
- A töltelékhez:
- 2 ek olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg vörös káposzta
- 15 dkg cékla
- 1 dl száraz vörösbor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt római kömény
- 4 ek méz
- 1 tk ecet
Mazsolás tejszínes borleves
HOZZÁVALÓK
- 1 db tojássárgája
- 1 ek finomliszt
- 3 dl víz
- 5 dl fehérbor
- 5 dkg cukor
- szegfűszeg (őrölt)
- citromhéj
- fahéj (őrölt)
- só
- főzőtejszín
- mazsola
Fehérboros sajtos csirkeragu
HOZZÁVALÓK
- 1 db tojássárgája
- 1 ek finomliszt
- 3 dl víz
- 5 dl fehérbor
- 5 dkg cukor
- szegfűszeg (őrölt)
- citromhéj
- fahéj (őrölt)
- só
- főzőtejszín
- mazsola