Magyar Borok

MENÜ

 A tokaji aszú évszázados techológia alkalmazásával készül, amelynek alapja  elaszúsodott szőlőszenek késősi szüretelése, és az ezt követő különleges borkészítési eljárás.Ez  a bor világszerte elhíresedett. A híres tokaji borvidéken készítik.

 

 

 aszú

 

 

Régen különleges gyógyító erőt is tulajdonítottak a juhfark bornak.

Az európai uralkodó ház tagjai is gyakran a somlói bort fogyasztották.

 

Az egri bikavér az Egri borvidéken termelt többféle kékszőlőfajta borából készülő bor.

 

A modern egri bikavér nagy testtel, közepes-magas csersav- és alkoholtartalommal, szép savakkal rendelkező, karakteres, fűszeres és gyümölcsös aromatikájú bor.

 

Ez a bor egy Irsai olivér nevű szőlőből készül.Aromája édes, enyhén savanykás.

Asztali nézet